26 december 2012

Julegåvor

26 december, onsdag
Jul hos Jönssons. Vi samlas vid tre i soffan framför teven. Där äter vi oss mätta på julgodis medan vi uttråkat tittar på Kalle Ankas jul. Någon kommenterar att "gör om det om ni kan" och någon säger att "den där rutiga färgen hade inte varit fel". Bara de kommentarerna borde traditionsstämplas. Sen hugger vi in på julbordet, och blir mätta innan vi hinner gå på köttbullarna och skinkan. För sillätare, det är vi konstigt nog allihopa. När vi är mer än fulla på all mat dukar vi undan bordet och kör julklappsspel. Det har också blivit en tradition nu, sedan några år tillbaka. Jag måste dock säga att vi kör den lite snällare versionen, efter att ha kört med Chrisses familj haha. 
Efter spelet blir det riktig paketutdelning. Och jag måste säga att jag är mer än nöjd med vad tomten (lillkusinen) kom med i år. Rödvinsglas, tillbringare, vattenkokare, extern hårddisk, ett par otroligt sköna svarta jeans, OC-box, "Femtio nyanser av honom" och massa mer. Idag ska jag dessutom ta mig igenom mellandagsrean och köpa mig en teve. 
Men iallafall, efter julklappsutdelningen blev det gröt, och sen kaffe. Och så öl såklart, för min kära farbror & pappa. "Den där sista whiskeyn gick rakt upp i måltavlan", och ja, det märktes. När vi vid elva slog oss ner i kyrkan för att titta på midnattsmässan var det svårt för dem att vara tysta. "Det här är min bror, han är jättebra!". Och besvikelsen när vi satte dem bakom en pelare "detta är inte vad man förväntar sig när man köper femte raden...". Nej, min pappa och min farbror fulla tillsammans är nog det som får oss att skratta som mest. 
Dagen avslutades med nattamat med familjen, då jag frågade pappa om han ville ha en mackbit.
- Ja, en dubbel McBeat tack!