30 mars, söndag
Det här med söndagar är ett helt projekt för mig. Sedan vi flyttade hit har söndagar varit så ångestfyllt att jag inte vet var jag ska ta vägen. Jag får ont i magen och mår illa, vill ha något att göra men orkar ändå inte göra någonting alls. Varje söndag. Och Chrisse kämpar så för att jag ska må bättre, för att jag ska ta mig genom dessa jäkla söndagar. Jag vet inte hur många gånger han sagt att jag måste lära mig att ta det lugnt. Men det känns som att det kvittar om han så säger det lika många gånger till, jag är en sån som inte kan ta det lugnt.
Förra veckan uppenbarade sig dock en sanning. Jag och Chrisse diskuterade hur söndagsångesten kunnat komma i samband med att vi flyttat hit, och då sa det bara poff och allting föll på plats! Jag kan inte förstå att det tagit så lång tid för mig att att inse, det har ju gått flera månader. Men när Chrisse frågade mig vad jag gjorde på söndagar hemma i Dalby blev allting plötsligt så självklart - söndagar har alltid varit min gympadag, så länge jag kan minnas. Från lågstadiet och upp till gymnasiet, som gymnast och som tränare. Minst tre-fyra timmar varje söndag har jag lagt på gymnastiken, några år var det upp till sju timmar - varje söndag. 
Och sedan poletten trillat ner har jag tänkt vidare, det är säkerligen därför jag får ångest ibland på kvällarna också. Förut hade jag alltid gymnastiken åtminstone tre dagar i veckan. Ett schema i skolan, ett schema för gympan och så alla läxor och gympaplanering utöver det. Jag var tvungen att planera och organisera, annars hade det inte gått ihop. Och allting funkade ju, jag nådde bra resultat på båda ställena. Nu har jag istället blivit en såndär som skjuter fram saker, som tänker att jag har all tid i världen och att jag kan göra allting "sen". Samtidigt blir jag fruktansvärt stressad för allt jag ska göra, trots att jag egentligen kan göra det när som helst. Så lösningen är nog att jag måste ha många bollar i luften för att överhuvudtaget kunna funka som människa. Fy vad skönt att inse att det faktiskt finns saker jag kan ändra på för att bli av med min ångest!