29 januari, söndag
Nu när det äntligen är påskrivet kan jag berätta om lägenheten som blir vår första april. Jag har nojat i oändlighet och inte vågat tro det själv sedan vi fick beskedet för över två veckor sedan, men nu pustar jag faktiskt ut. Nu har vi, med knaggliga och fula namnteckningar, skrivit på - den är vår! Och det är inte vilken lägenhet som helst utan en alldeles nybyggd hyreslägenhet 2,3 km från Emporia/Hyllie med postadress i Limhamn. I lägenheten finns balkong i sydväst, diskmaskin och tvättmaskin. Höjden av lyx i våra ögon! 
Den andra glädjande nyheten är jobberbjudandet som jag nu faktiskt tackat ja till, trots alla tankar om att man inte bara ska ta "första bästa". Men skolan prickar verkligen in varenda ett av mina kriterier! Den ligger i Stångby (5 km från Lund) och har 120 elever i åk 4-6. Nybyggd sedan augusti och SÅ jäkla fin. Jag kände direkt när jag kom in för intervjun för två veckor sedan att här vill jag vara! Så när rektorn ringde mig (i Emporias parkeringshus en halvtimme efter att vi skrivit på papperna till lägenheten!) och erbjöd mig anställning kunde jag helt enkelt inte säga nej. Efteråt fick Chrisse köra hem till Dalby, själv var jag i halvt chocktillstånd och skrattade, grät och hyperventilerade på samma gång. Fy fasen vilken häftigt känsla det är att bli överväldigad över att framtiden faktiskt är säkrad! Äntligen har livet fått en plan igen!
På fredagskvällen firade vi med fondue med Maria, och igår bjöd mamma och pappa med mig och Karro på musikal på Malmö Opera där vi fick se bland annat Andreas Weise och Stefan Sauk på scen. Hade det inte varit för att sista föreställningen går nästa helg hade jag starkt rekommenderat er till att gå och se Kinky boots! 
Nu sitter jag på tåget hem. Chrisse kom fram till Sälen för ett par timmar sen där han stannar tills på fredag, så jag får bo själv ett par dagar. Det klaffar dock ganska bra med tanke på att min praktik börjar imorgon, och jag har en hel del att göra på eftermiddagarna för att lägga upp lektionsplaneringar för de kommande veckorna. Det ska nog gå bra!