31 maj, tisdag
Idag har jag och Emilia varit på roadtrip till Göteborg. Det är faktiskt första och enda gången vi tagit bilen på hela terminen, vilket jag såhär i efterhand är väldigt glad över. Dels för att det tog nästan en halvtimme längre med bil, men också för att det är värdelöst att köra i stan om man inte är van eller inte hittar särskilt bra. Men med gemensamma krafter där Emilia stod för körningen och jag (tillsammans med tanten i mobil-gps:en) agerade kartläsare lyckades vi faktiskt väldigt bra. 
Skolan som vi skulle hålla vår religionslektion på låg i ett område i utkanten av Göteborg. Den har 19% nyanlända elever, och resterande är nästan enbart elever med utländsk bakgrund. Med andra ord en väldigt spännande utmaning för oss, speciellt då vår lektion gick ut på att diskutera frågor kring jämlikhet, könsroller och könsidentitet. Det blev lite av en kulturkrock då flera elever inte riktigt hade samma syn och värderingar som de som skolverket och läroplanen framhåller. Men vi försökte bemöta alla kommentarer så gott vi kunde, och jag tycker faktiskt att vi klarade det riktigt bra! Kanske sådde vi dessutom ett par frön i deras huvuden. Jag hoppas åtminstone det! Detta är utan tvekan en lektion som både jag och Emilia kommer att minnas länge, och jag tror att vi lärt oss väldigt mycket på det. Är väldigt tacksam att jag fått uppleva denna kulturkrock, det har definitivt gett mig ett bredare perspektiv på läraryrket! 
Efter en lång väg hem kom regnet, och jäklar vad det regnade. Det var som om himlen sparat under alla dessa dagar med fint väder, och plötsligt släppte allt på en och samma gång. Våra 28 grader gjorde dessutom Halmstad till en tropisk regnskog. Och än håller åskan i sig, men enligt SMHI ska den avta snart. Fast om jag får bestämma kan den gärna få stanna ett tag till, för hur mysigt är det inte att sitta inne medan regnet smattrar mot rutorna och åskan mullrar på utanför.