27 augusti 2017

Barnbasilusker

Min vardag

27 augusti, söndag
Första veckan med riktigt schema med eleverna gick så mycket bättre än förväntat. Och det är så kul att få vara lärare till just min klass, goare elever får man verkligen leta efter! Efter jobbet i fredags körde jag och hämtade upp Maria och sen direkt hem till Elin. Där hängde vi på balkongen i hela åtta timmar och bara var. Elins hår blev klippt och vi redde ut all världens problem tillsammans. Med dem är jag hel på något märkligt vis som inte alls går att förklara. Och med dem blir jag en bättre människa på alla plan. Mina supervänner.
 
Igår gick vi upp vid åtta och åkte till Dalby för att tillsammans med kusinerna hjälpa pappa att sätta upp takstolar på mammas & pappas nya carport. Efteråt fikade vi och sen åkte jag med kusinerna tillbaka till Limhamn igen. Sedan dess har jag legat deckad här hemma av den förkylning som jag visserligen visste att jag skulle få såhär i början med tanke på hur mycket barn jag träffar. För att kurera så mycket som möjligt gjorde jag igår en liter ingefärsshots med honung, citrusfrukter och chili. Har också druckit oberäkneligt många koppar te med lite för mycket honung i, och suttit med ansiktet över en kastrull med kokhett vatten för att minska trycket i bihålorna. Och även om jag kanske inte mår bättre så mår jag åtminstone inte värre, vilket jag ser som ett framsteg bara det. 
 
Imorgon börjar en ny vecka fylld av nya utmaningar. För utöver min undervisnings- och planeringstid har jag inbokat ett par enskilda möten med föräldrar och så har jag föräldramöte med alla föräldrar på torsdagkväll. På tisdagkväll börjar gympaterminen där jag äntligen ska komma tillbaka till gympahallen igen, och imorgonbitti har vi skolfotografering. Med andra ord vore det en grym fördel om jag blev frisk typ nu. Heja husmorstips!
 
Här får ni aningen suddiga bilder från Elins balkong och på mammas och pappas carport med takstolarna på plats: