25 maj 2015

Sommarredo!

Min vardag

25 maj, måndag
Betalade precis mina räkningar och såg pengarna flyga iväg, bara sådär. Adios liksom. Det är för fasen dyrt att plugga, på riktigt. Hittills har jag köpt böcker för över tre tusen till vår nuvarande kurs, och det är inte ens hälften av böckerna på litteraturlistan. Skäms lite över att säga att jag ännu bara öppnat två av dem. En är fortfarande inplastad till och med. Men när vi inte behöver läsa litteraturen inför denna delkursens tenta så känns det lite som slöseri med tid att läsa massvis som jag inte kommer bli examinerad på. Och ja, jag vet att det inte handlar om tentor och vad jag kan till dem. Att det handlar om att jag ska förstå och lära mig teorier för att kunna undervisa på ett mer nyanserat sätt. Men då får jag bli en bra lärare till hösten istället, för just nu är jag så skoltrött att jag är beredd att lägga mig ner på golvet och bara strunta i denna sista veckan. Fast, det där med att säga "sista veckan innan sommarlovet" ger ju en sån jävla energikick att jag tror jag håller i hela vägen. Fick dessutom tillbaka tentan för bedömningskursen idag, och varenda en av rutorna för högsta betyg i bedömningsmatrisen var ikryssad. Gott snack, Bertil.
Ytterligare en sak som ger massvis av energi är att jag ääntligen fick mitt jobbschema för sommaren i veckan, och fick reda på att jag är ledig heela juli och augusti, förutom helgen 15-16/8. Hur härligt låter inte det? Jag ska ligga på playan nere vid stugan i Bingsmarken. Och så har jag äntligen kunnat börja titta på resor, även om jag inte vet vem jag ska resa med än. Men jag vill så gärna, har inte varit utanför Sveriges gränser sedan jag, Maria och Elin var på Mallorca för två år sen. Så, det är dags nu!
Inser nu hur detta inlägget inte går ihop när jag först klagar över mina utgifter och sedan är alldeles lycklig över att jag inte ska jobba. Men faktum är att jag jobbat minst var tredje helg hela läsåret bredvid skolan, och känner mig så värd att vara ledig. Om en vecka är det sommar och jag är så redo man kan bli, låt bara solen komma fram lite mer och värmen stiga ett par tio grader så är jag så nöjd man kan bli!