29 december 2016

Julen 2016

Min vardag

29 december, torsdag
Puh, så var allt julbestyr över. Självklart otroligt kul med alla festligheter och att få träffa alla, men mindre kul när jag haft examensarbetet hängande över mig. Men jag har försökt tänka bort det, och har lyckats ganska bra.
Fredag, lördag och söndg firade Chrisse och jag jul med olika släktkonstellationer i Svalöv, Dalby och Eslöv. Himla kul att det klaffade så vi kunde träffa alla utan att behöva välja bort någon. Och dessutom så mysigt att träffa Chrisses kusins bebis i fredags, man blir ju inte lite sugen!
I måndags gick jag och Chrisse upp klockan sju för att hinna till Emporia tidigt och undvika så mycket människor som möjligt. Och vi lyckades ganska bra, det var åtminstone mindre folk än det brukar vara där vid sådana tillfällen. Vid lunchtid bytte jag ut min shoppingpartner mot mamma & pappa som kommit in, och så fikade vi och gick en runda till. Hela tre tröjor blev det för min del, oväntat men välbehövligt, och efter att ha suttit en kvart i bilkö i Emporias parkeringshus kom vi ut till slut. Efter att ha hinnit plugga några timmar kom morfar och hans fru på middag, och sen somnade jag bums.
På tisdagen fick vi finbesök, och Bella kom hela vägen från norra Skåne för att äntligen hälsa på mig i lilla Dalby. Mycket till sightseeing blev det dock inte eftersom vi skrev och fixade med examensarbetet från att hon kom vid lunchtid till halv två på natten. Lagom möra gick vi och la oss, så nöjda med att vi äntligen skickat in uppsatsen för opponering. När vi vaknade igår hade det redan lagts upp vem vi ska opponera på, men vi bestämde oss för att ignorera det och skjuta fram det åtminstone en dag. Istället åkte vi till stan och jag fick visa henne en liten bit av Lund, och efter att vi fikat tog hon tåget hem igen. Supermysigt att ha henne här! Själv gick jag raka vägen från tågstationen till Karros lägenhet där hela familjen packade och röjde och bar grejer ner till släpvagnen hela kvällen lång. Jag är så glad att det är pappa och Karro, och inte jag, som kör på motorvägen mot Stockholm i detta nu. 
Idag är första gången jag är själv sedan jag kom hem till Dalby för sex dagar sedan, och det firade jag med en ordentlig sovmorgon. Var ganska förvånad själv att jag lyckades sova till halv ett, men efter dessa dagarna var det så välbehövligt. I eftermiddag blir det inläsning av Robin och Nathalies examensarbete, som jag ska opponera på nästa vecka, och när mamma kommer hem från jobbet ska vi äta tillsammans innan jag ska träffa Johanna och Maria ikväll. Ska bli jättetrevligt!