Jag googlade precis tentaångest för att se om det möjligtvis är det jag lider av. "..det finns studenter som lyckas plugga och skriva sina tentor men mår riktigt illa och har ont i magen". Mitt i prick. Jag trodde jag var bakis, för det blev lite för mycket vin i onsdags, men med tanke på att det gått tre dagar sedan dess så började jag undra vad tusan det var för fel på mig. Men nu vet jag, och trots att det fortfarande känns som att jag ska spy dygnet runt så är jag glad att jag vet vad det beror på. 
Jag har aldrig förstått mig på det där med tentor förut, jag tror faktiskt inte man kan göra det förrän man väl är där. Tre böcker, varav varje är minst tvåhundrafemtio sidor lång. Och så ett par kapitel i två andra böcker. Plus fjorton artiklar som är allt mellan två och femtio sidor långa. "Lär dig det, utantill". Mhm tack för specifikationen
Som tur är tror jag att jag är ganska bra på det där med att plocka ut det viktigaste i texter. Sedan högstadiet har min studieteknik varit att stryka under det viktigaste och skriva sammanfattningar på det jag ska lära mig. Men det gick ju något snabbare att sammanfatta ett kapitel om andra världskriget i årskurs 8 än att sammafatta all denna litteraturen. Men jag är på god väg, och det känns bra!
Ikväll ska Chrisse och jag på bio, vi kände att vi var värda det. Han har ju tentaperiod även han, så vi har långt ifrån mycket tid för varandra just nu. Känns himla tråkigt, speciellt med tanke på att det snart är sommar och att vi knappt kommer att träffas då. Men det är så livet är, och vi får försöka se det som att tre månader inte är särskilt mycket tid om man jämför med en hel livstid tillsammans.