7 oktober, måndag
Fjärde sjukdagen på en vecka tillsammans med min hosta och hesa röst som totalvägrar att släppa taget. Men hur jävlig hostan än är så tror jag att dessa dagarna har varit ganska bra för mig. Jag har för första gången sedan i somras fått tid att sitta ner och göra absolut ingenting, vilket såklart gett mig tid att fundera och reflektera över hur jag faktiskt har det.
 
Så, hur har jag det då? Att jobba där jag jobbar är, som ni som känner mig redan förstått, en övermäktig utmaning. Det kräver enorma mängder tid, kraft, energi och tålamod. Saker som jag, enligt mina kollegor, efter en termin eller två kommer få tillbaka i form av högre måluppfyllelse, arbetsro på lektionerna och kärlek från barnen. Men just nu, innan allt det där har satt sig, så tar dethär jobbet så otroligt mycket mer än vad det ger. För jag ger allt, jag gör verkligen det. Jag jobbar sextio timmar på en vecka men får betalt för 45, och självklart får jag höra att jag inte borde jobba så mycket. Att det är mitt ansvar att dra ner på timmarna. Men det går ju inte. Så jag litar blint på mina kollegor istället, och tänker att om jag gör detta nu, om jag bara håller ut, så kommer belöningen visa sig framåt våren.
 
Men riktar jag blicken utanför jobbet mot det privata så har jag faktiskt börjat det där livet som jag saknade lite i våras. Att ta till vara på vardagarna mer och gå ut och äta med vänner en sketen onsdag istället för att bara åka hem (vilket ju också distraherar mig från jobbtankar). Jag har också fyllt mina helger med roliga saker, vilket gjort att jag hela tiden har saker att se fram emot. Just nu är dock de närmaste helgerna lite överbokade, men samtidigt känns det bra eftersom jag behöver positiv energi och input utifrån. Dessutom har jag hittat otroligt fina vänner i mina kollegor, och det är så skönt att prata och hänga med dem även på helgerna. För de förstår på ett sätt som ingen annan förstår, och det är så himla skönt. 
 
Nu ska jag fortsätta dricka te, shotta hostmedicin och förhoppningsvis sova bort hela dagen för att kunna bli frisk. Heja mig!